Competitie

B-Groep

Je hebt je keuze gemaakt en wenst verder te evolueren en te presteren in de zwemwereld. Vanaf deze groep wordt het aantal trainingen opgedreven naar 4 zwemtraingen en 1 droogtraining per week. De basis is hier nog steeds het verfijnen van de techniek (90%): stijl van de slagen, keerpunten (ook wissel) evenals start en aankomst. Daarnaast wordt aandacht geschonken aan de opbouw van je conditie (10%). In de B-groep wordt er verondersteld dat je aan ongeveer 1 wedstrijd per maand deelneemt. Om over te gaan naar de A-groep houden we rekening met leeftijd, behaalde limiettijden, progressie en motivatie (ouders en kind).

Bij elke competitiegroep is het steeds mogelijk om naar de recreatiegroep over te gaan indien de zwemmer niet aan alle criteria van de competitiegroepen kan/wil voldoen.

Uurrooster

Droogtraining Za 10u15 – 11u00.

Voor bepaalde zwemmers op Wo 12u30 – 14u00.

A-Groep

In deze groep moet je tot 7 zwemtrainingen en 1 droogtraining per week volbrengen. Je neemt deel aan een 2 tal wedstrijden per maand en als A-zwemmer wordt van jou verwacht dat je aan extra wedstrijden deelneemt. Techniek komt nog steeds aan bod maar het aandeel voor de opbouw van je conditie wordt aanzienlijk groter met het oog op je verdere evolutie.

Uurrooster

Droogtraining Za 10u15 – 11u00.

Geef een reactie